Tyttöjen talo

Tyttöjen talo

Tyttöjen Talo® on vapaa-ajan tila 12–28 -vuotiaille tytöille ja naisille sekä tyttöyttä ja naiseutta pohtiville nuorille. Talolla on yhdessä tekemisen ja ystävyyden henki. Voit viettää vapaa-aikaa, harrastaa ja kokeilla sinua kiinnostavia asioita yhdessä tai itsekseen. Jos mieltä painaa jokin asia, voit keskustella aikuisen kanssa luottamuksellisesti kahden kesken.

Toimintamme päärahoittajat vuosina 2013–2016 ovat Raha-automaattiyhdistys ja Rovaniemen kaupunki. Lisäksi yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt ovat tukeneet toimintaamme. Kiitos jokaisesta lahjoituksesta - teemme niillä hyvää. Jos haluat liittyä hyväntekijöiden joukkoon ja tukea toimintaamme aineellisesti tai taloudellisesti, ota yhteyttä tiina@neiot.fi.

Tyttöjen Talon toiminta on päihteetöntä ja savutonta.

Muut Tyttöjen Talot:

www.tyttojentalo.fi
www.tytto.fi
www.mimmi.fi
www.likka.fi
www.hilimat.fi
www.espoontyttojentalo.fi

Sukupuolisensitiivinen tyttö- ja poikatyö:

www.sukupuolisensitiivisyys.fi

Setlementtityö Suomessa ja maailmalla:

www.setlementti.fi
www.ifsnetwork.org

Vapaaehtoiset isosiskot

Vapaaehtoiset Isosiskot ovat mukana Tyttöjen Talon® arjessa turvallisina aikuisina ja esimerkkeinä erilaisista tavoista kasvaa naisena omaksi itsekseen. Kun olet käynyt Isosisko -koulutuksen, voit olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa avoimia iltoja, teemailtoja ja teehetkiä, erilaisia tapahtumia ja ryhmätapaamisia yhdessä kävijöiden, työntekijöiden ja toisten isosiskojen kanssa. Seuraavan Isosisko -koulutuksen järjestämme näillä näkymin alkuvuodesta 2018. Jos haluat jo ilmoittautua tai saada lisätietoa tulevasta koulutuksesta, lähetä yhteystietosi elina@neiot.fi. Voit tulla Isosiskoksi, kun olet täyttänyt 20 vuotta. Yläikärajaa ei ole.

Oppimisympäristö

Tyttöjen Talolla opitaan uutta yhdessä joka päivä. Olemme valmiina työelämäyhteistyöhön oppilaitosten ja viranomaisten kanssa.

Ammattilaiset, opiskelijat ja nuorten ryhmät voivat varata toiminnallisen tutustumisen tiloissamme. Ohjelma kestää 90 minuuttia. Voimme vastaanottaa korkeintaan 20 henkilön ryhmiä. Sovimme tutustumisen teemasta yhdessä. Lisäksi esittelemme sukupuolisensitiivisen tyttötyön teemoja ja Tyttöjen Talon toimintaa yhteisövierailuilla. Kutsu meidät esimerkiksi oppilaitoksen tai työyhteisön hyvinvointipäivään!

Jos haluat suorittaa meillä opintoja, ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen suunniteltua toteuttamisjaksoa: hakemukset syyslukukaudelle elokuun loppuun mennessä, kevätlukukauden hakemukset marraskuun loppuun mennessä. Syksyn 2016 opiskelijavalinnat on tehty. Oppimisprojekteja, opintoihin kuuluvaa vapaaehtoistyötä ja muuta opinnollistamista mahtuu vielä mukaan toteuttamaan. Opinnäyteohjauksessa on tilaa vuoden 2017 alusta.


Lähetä kuvaus itsestäsi ja opinnoista, jotka haluaisit meillä tehdä osoitteeseen tiina@neiot.fi. Liitä mukaan CV ja opintojakson tavoitteet. Kutsumme sinut tapaamiseen ja suunnittelemme yhdessä tavoitteitasi vastaavaa sisältöä työskentelyjaksolle. Jakson aikana sinulla on oma ohjaaja, joka perehdyttää sinut työyhteisöön ja jonka kanssa käyt säännöllisesti keskustelua tavoitteitasi kohti etenemisestä. Ohjaaja voi tarvittaessa olla myös näytön arvioija.

e-Talo

e-Talo on Tyttöjen ja Poikien Talo netissä. e-Talossa voit osallistua halutessasi nimettömänä ja riippumatta ajasta ja paikasta. Voit tutustua nuorten tekemiin sisältöihin ja löytää tietoa. Saat vastauksen kysymyksiisi esimerkiksi kysymys&vastaus -palstalla tai viikoittain toteutetuissa chateissa.

e-Taloon olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. e-Talosta löydät e-Talon Katrin, e-Talon Saaran ja e-Talon Johanin - he ovat koulutettuja seksuaalineuvojia, joilta voit kysyä esimerkiksi seksuaalisuuteen, murrosikään, sosiaalisiin suhteisiin, jaksamiseen tai vaikka seurusteluun liittyvistä asioista luottamuksella.

e-Talon löydät osoitteesta www.e-talo.fi. Tervetuloa kylään vaikka heti!

 

Rovalan Nuoret ry       |       Tyttöjen Talo®       |       Kansankatu 9, 96100 Rovaniemi       |       0400 372 603       |       info@neiot.fi

kumppanien_logot_rgb.png