Tyttöjen talo

Tyttöjen talo

Tyttöjen Talo® on vapaa-ajan tila 12–28 -vuotiaille tytöille ja nuorille naisille. Talollamme on yhdessä tekemisen ja ystävyyden henki. Voit viettää vapaa-aikaa, kokeilla sinua kiinnostavia asioita ja harrastaa yksin tai yhdessä. Jos mieltäsi painaa jokin asia, voit keskustella aikuisen kanssa luottamuksellisesti kahden kesken.

Toimintaamme päärahoittajat vuosina 2013–2016 ovat Raha-automaattiyhdistys ja Rovaniemen kaupunki. Lisäksi yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt ovat tukeneet toimintaamme. Kiitos jokaisesta lahjoituksesta - teemme niillä hyvää. Jos haluat liittyä hyväntekijöiden joukkoon ja tukea toimintaamme aineellisesti tai taloudellisesti, ota yhteyttä tiina@neiot.fi.

Tyttöjen Talon toiminta on päihteetöntä ja savutonta.

Muut Tyttöjen Talot:

www.tyttojentalo.fi
www.tytto.fi
www.mimmi.fi
www.likka.fi
www.hilimat.fi
www.espoontyttojentalo.fi

Sukupuolisensitiivinen tyttö- ja poikatyö:

www.sukupuolisensitiivisyys.fi

Setlementtityö Suomessa ja maailmalla:

www.setlementti.fi
www.ifsnetwork.org

Vapaaehtoiset isosiskot

Vapaaehtoiset Isosiskot ovat mukana Tyttöjen Talon® arjessa turvallisina aikuisina ja esimerkkeinä erilaisista tavoista kasvaa naisena omaksi itsekseen. Kun olet käynyt Isosisko -koulutuksen, voit olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa avoimia iltoja, teemailtoja ja teehetkiä, erilaisia tapahtumia ja ryhmätapaamisia yhdessä kävijöiden, työntekijöiden ja toisten isosiskojen kanssa. Seuraavan Isosisko -koulutuksen järjestämme näillä näkymin alkuvuodesta 2017. Jos haluat jo ilmoittautua tai saada lisätietoa tulevasta koulutuksesta, lähetä yhteystietosi elina@neiot.fi. Voit tulla Isosiskoksi, kun olet täyttänyt 20 vuotta. Yläikärajaa ei ole.

Oppimisympäristö

Tyttöjen Talolla opitaan uutta yhdessä joka päivä. Olemme valmiina työelämäyhteistyöhön eri oppilaitosten ja viranomaisten kanssa.

Ammattilaiset, opiskelijat ja nuorten ryhmät voivat varata toiminnallisen tutustumisen tiloissamme. Ohjelma kestää 90 minuuttia. Voimme vastaanottaa korkeintaan 20 henkilön ryhmiä. Sovimme tutustumisen teemasta yhdessä. Lisäksi esittelemme sukupuolisensitiivistä tyttötyötä ja Tyttöjen Talon toimintaa yhteisövierailuilla. Kutsu meidät esimerkiksi oppilaitoksen tai työyhteisön hyvinvointipäivään!

Jos haluat suorittaa meillä opintoja, ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen suunniteltua toteuttamisjaksoa: hakemukset syyslukukaudelle elokuun loppuun mennessä, kevätlukukauden hakemukset marraskuun loppuun mennessä. Kevään 2016 harjoittelupaikkoihin etusijalla ovat korkeakouluopiskelijat, ja valinnat on tehty.

Oppimisprojekteja, opinnäytteitä, opintoihin kuuluvaa vapaaehtoistyötä ja muuta opinnollistamista mahtuu vielä mukaan toteuttamaan.

Lähetä kuvaus itsestäsi ja opinnoista, jotka haluaisit meillä tehdä osoitteeseen tiina@neiot,fi. Liitä mukaan CV ja opintojakson tavoitteet. Kutsumme sinut tapaamiseen ja suunnittelemme yhdessä tavoitteitasi vastaavaa sisältöä työskentelyjaksolle. Jakson aikana sinulla on oma ohjaaja, joka perehdyttää sinut työyhteisöön ja jonka kanssa käyt säännöllisesti keskustelua tavoitteita kohti etenemisestä. Ohjaaja voi tarvittaessa olla myös näytön arvioija.

e-Talo

e-Talo on Tyttöjen Talo netissä. e-Talossa voit osallistua erilaiseen toimintaan riippumatta
ajasta ja paikasta, tarvitset vain nettiyhteyden. Voit esimerkiksi kysyä
nimettömästi mieltä
painavista asioista joko kysymys&vastaus -palstalla tai chatissa, tutustua nuorten tekemiin
sisältöihin ja löytää tietoa eri teemoista.

e-Taloon olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. e-Talosta löydät e-Talon Katrin ja e-Talon
Teron - molemmat koulutettuja seksuaalineuvojia, joilta voi kysyä seksuaalisuuteen, murrosikään,
sosiaalisiin suhteisiin, jaksamiseen tai vaikka seurusteluun liittyvistä asioista luottamuksella.
e-Talon löydät osoitteesta www.e-talo.fi.

Tervetuloa kylään vaikka heti!

Rovalan Nuoret ry       |       Tyttöjen Talo®       |       Kansankatu 9, 96100 Rovaniemi       |       0400 372 603       |       info@neiot.fi

kumppanien_logot_rgb.png